15 Kasım 2017 Çarşamba

Türk Futbolu

    Türk A Milli takımın büyük organizasyonlara bir türlü katılamaması ve gelecek turnuvalar için , herhangi bir planımızın olmaması bizi daha çok derinden etkiliyor.



   En son Arnavutluk maçında 3-2 yenilginin ardından , şapkamızı önümüze koyarak doğru adımlar atmamız lazım.Her turnuva öncesi gidecek miyiz ? Bu sefer olacak mı ? Diyoruz. Ve bu sorulara önceden evet yapabiliriz diyip gidemiyoruz.

   Aslında Milli takım maçı olduğunu Türkiye'de kaç insanın bildiğini bile bilmiyorum.Açıkcası bende izlemedim maçı , o gün maçtan sonra İtalya-İsveç maçı vardı onu beklemek daha mantıklı geldi.

  Yapılanma diyoruz. Ama hangi yapılanma , nasıl oynayacağız.Hazırlık maçlarını doğru değerlendirmiyoruz. Oyuncularımız birbirini tanımıyor diyoruz.İyide bir çok Milli takımda oynayan oyuncular farklı takımlardan geliyor.

  Futbolumuzu yönetenlerin 5 yıl,10 yıl ve 15 yıllık uzun vaadeli planları olmalı.Bu sadece Milli takım için değil , Türkiye Ligi içinde olmalı.Bir tartışmadır devam ediyor Yabancı sınırlaması nasıl olmalı diye ? Bence sınırlama olmamalı ama kriter olmalı , yada kluplerin harcayabileceği parayı takip edebilen durdurabilen , bir kurumun olması gerek . Kluplerin ne kadar alt yapıya destek verdiğini bilmiyoruz.Hangi klubumuz Alt yapıda başarılı ? Alt yapılarda ki , amacımız ne ? Yada bir anda 4 tane iyi oyuncuyu As takımda oynatabiliyor muyuz? Bu tartışma çok uzun sürer.Ancak Türkiye'yi yeni tanımaya başlayan bir teknik direktör tercihi değilde , Türkiye'yi tanımış bir Teknik adamı getirmek gerekirdi.Birde bana sorarsanız , Milli takımda , seyircilerin görmek istemediği oyuncuları kadroya almamak gerek. Türk milletinin tekrardan o heyecanı yaşaması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder