28 Ağustos 2018 Salı

Bedelli Askerlikte Celp Tarihleri Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlikle ilgili ilk 3 döneme ait celp planlamasını bir süre önce tamamladı. Buna göre bedelli askerlikten faydalanacak ilk 12 bin kişi, 15 Eylül'de kışlada olacak.




Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik yapacak yükümlülere yönelik celp planlamasını bitirdi. Silah altına alınacak bu askerlerin birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakları Salı günü itibarıyla e-Devlet üzerinden ilan edilecek. Bedelli askerlikten ilk faydalanacaklar belli oluyor. Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlikle ilgili ilk 3 döneme ait celp planlamasını bir süre önce tamamladı. Buna göre başvurusunu tamamlayan 61 bin 843 kişi, 3 aylık sürenin bitmesi beklenmeden 21 gün askere alınacak.

12 BİN BEDELLİ ASKER 15 EYLÜL'DE KIŞLADA OLACAK

Yaklaşık 12 bin kişi ilk celp döneminde, yani 15 Eylül'de kışlada olacak. 12 bin kişinin isimleri ise e-Devlet üzerinden ilan edilecek. Silah altına alınacakların birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakları duyurulacak. Adayların başvuruya ilişkin tüm işlemlerini yoklama tarihlerine kadar tamamlamaları gerekiyor. İşlemlerini bu tarihlere kadar tamamlamayanlar hakkını kaybedecek.

İKİNCİ DÖNEM İÇİN TARİH 6 EKİM

Ikinci donem temel askerlik egitimi 6 Ekim, Ucuncu donem temel askerlik egitimi ise 27 Ekim'de baslayacak. Bu donemde birliklerine teslim olacak yukumluler ise 6 Eylul ve 27 Eylul gunlerinde belli olacak. Bedelli Askerlik basvurusunu henuz tamamlamayanlar icin celp planlamasi ayrica yapilacak. Bu planlama 3 Kasim'dan sonra duyurulacak.

Haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder