8 Eylül 2018 Cumartesi

Twitter'da Büyük Tartışmalara Sebep Olan Başlık: Suriyeliler Defolsun

Twitter'da tartışmalara sebep olan #SuriyelilerDefolsun başlığıyla ilgili çok fazla paylaşım yapıldı. Sosyal medya kullanıcıları konuyla ilgili ikiye bölündü.




Twitter'da gündeme oturan #SuriyelilerDefolsun başlık ve büyük tartışmalara neden oldu. Kullanıcılar konuyla alakalı birçok yorumda bulundu. Twitter kullanıcıları bu tartışma üzerine açılan başlık konusunda ikiye bölündü.

İşte sosyal medyayı ikiye bölen paylaşımlar:

SİYASİLER DE PAYLAŞIM YAPTI
Twitter'ı sallayan #SuriyelilerDefolsun başlığına siyasiler de yorum yaptı. Farklı partiden birçok siyasetçi bu başlık altında görüşlerini belirtti.

"UTANÇ VERİCİDİR"
AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yaptığı paylaşımda, "Ülkemizde bulunan mültecilerle ilgili bazı müşahhas olayları genelleştirip #SuriyelilerDefolsun diyerek nefret söylemi yayanlar sadece utanç vericidir. Sosyal medyada bu yönde paylaşımlarla toplumu tahrik etmeye çalışan kin ve nefret tellalı kirli zihinleri şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

TKP'li Belediye Başkanı Fathi Mehmet Maçoğlu, bu konu hakkında yaptığı paylaşımda, "Suriyeli yerine almanlar-ruslar olsaydı kimsenin sesi çıkmazdı ama eminim. sizin kirli zihinlerinizin düşündüğü, kendinizden aşağı gördüğünüz insanlara karşı uyguladığınız bu yaklaşımın adı faşizmdir" dedi.

"YAKIŞANI YAPTIK"
Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bilinsin ki, #SuriyelilerDefolsun diyerek bu nefret söylemini yayanlar ne Türkün ne de Suriyelinin dostu. Bu toprakları savaş alanına çevirmek isteyen hainleri tanıyoruz, uyanık olalım. Biz Türk Milletine yakışanı yaptık, elini uzatan masumların elini tuttuk" ifadelerini kullandı.


Halk da birçok paylaşımla tepkisini gösterdi. İşte o paylaşımlardan bazıları:




Kaynak.Haberler.Com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder