18 Temmuz 2017 Salı

İstanbul Valiliği'nden Vatandaşlara Uyarı: Özel Araçlarınızla Trafiğe Çıkmayın

Istanbul'daki etkili olan saganak yagis nedeniyle Istanbul Valiligi, vatandaslari uyardi: Ozel aracinizla trafige cikmayin.



Istanbul'da sabah saatlerinde etkili olan siddetli saganak yagmur, kentte hayati adeta durma noktasina getirdi. Sehrin bircok noktasinda su baskinlari meydana gelirken, metrekareye 60 kilogram yagis dustugu belirtildi. Ogle saatlerinde etkisini arttiracak olan kuvvetli yagis nedeniyle Istanbul Valiligi, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Meteoroloji'den su baskini uyarisi yapildi.
''OZEL ARACLARINIZLA TRAFIGE CIKMAYIN''

Istanbul Valiligi, "Bugun ilimiz yogun yagis aldigindan ulasimda sIkinti yasanmamasi icin zorunlu olmadikca ozel araclarla trafige cikilmamasi rica olunur." uyarisinda bulundu.


AKOM: SEL RISKI VE FIRTINAYA DIKKAT

AKOM sosyal medya uzerinden vatandaslara uyarida bulunarak "Istanbul bugun saganak ve gok gurultulu saganak yagisli. Sel riski ve firtinaya dikkat! Yagmur ile birlikte hava serinliyor" dedi.
YAGIS NE KADAR SURECEK?

Istanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan ve saganagin, oglen saatlerinde etkisini artirip, aksama kadar firtina seklinde devam etmesi bekleniyor.
Istanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan gok gurultu kuvvetli saganak, basta trafik olmak uzere yasami olumsuz etkiliyor.
ISTE METEOROLOJI'DEN GELEN SON UYARILAR

Ulkenin kuzey ve bati kesimlerinin parcali ve yer yer cok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Ic Anadolu'nun kuzeybatisi ile Bati Karadeniz'in saganak ve yer yer gok gurultulu saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve acik gececegi tahmin ediliyor
Yapilan son degerlendirmelere gore, ulkenin kuzey ve bati kesimlerinin parcali ve yer yer cok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Ic Anadolu'nun kuzeybatisi ile Bati Karadeniz'in (Sinop haric) saganak ve yer yer gok gurultulu saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve acik gececegi tahmin ediliyor. Yagislarin; Kirklareli, Tekirdag, Istanbul, Bursa, Yalova, Duzce, Zonguldak ve Bartin cevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak cok kuvvetli (21-75 kg/m2): Kocaeli ve Sakarya cevreleri ile Canakkale'nin dogu, Balikesir'in kuzey ilcelerinde siddetli ve yer yer asiri (100 kg/m2 ve uzeri) olmasi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Mudurlugunden alinan tahminlere gore, hava sicakliginin bati kesimlerde 2 ila 5 derece azalacagi, diger yerlerde artamaya devam edecegi tahmin ediliyor. Ruzgarin, genellikle kuzeyli, guneydogu kesimler ile Akdeniz'in kiyilari ve Ic Anadolu'nun dogusunda bati ve guneybati yonlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kiyilari ile Bati Karadeniz kiyilarinda kuvvetli ve yer yer firtina (40-80 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.
Bazi illerde beklenen hava durumuyla gunun en yuksek sicakliklari ise soyle:

Ankara: Parcali bulutlu, ogle saatlerinden sonra kisa sureli ve yerel olmak uzere saganak ve gok gurultulu saganak yagisli 32
Istanbul: Parcali ve cok bulutlu, aralikli saganak ve gok gurultulu saganak yagisli. Yagislarin kuvvetli ve yerel olarak cok kuvvetli (21-75 kg/m2) olmasi bekleniyor
Izmir: Parcali bulutlu, ogle saatlerinden sonra kisa sureli ve yerel olmak uzere saganak ve gok gurultulu saganak yagisli 29
Adana: Az bulutlu ve acik 35
Antalya: Az bulutlu ve acik 33
Samsun: Parcali bulutlu 28
Trabzon: Parcali ve az bulutlu 28
Erzurum: Az bulutlu ve acik 33
Diyarbakir: Az bulutlu ve acik 42



Kaynak:Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder