27 Temmuz 2017 Perşembe

İsviçre'den kriz yaratacak 'Türkiye'ye seyahat' uyarısı

Isvicre Disisleri Bakanligi, vatandaslarini Turkiye'ye yapacaklari seyahat konusunda uyarida bulundu. Bakanligin vatandaslarini, giris ve cikislarda olusabilecek engellemeler ve mahkeme karari olmadan tutuklamalar olabilecegi konusunda uyarida bulundugu belirtilirken, uyarida, “Turkiye’ye seyahat etmek isteyenler, Turkiye’de dusman olarak gorulup gorulemeyecegi konusunda iyi dusunmeliler“ ifadeleri kullanildi.



Isvicre Disisleri Bakanligi, Turkiye ile ilgili seyahat tavsiyelerini yeniden guncelledi. Bakanligin vatandaslarini giris ve cikislarda olusabilecek engellemeler ve mahkeme karari olmadan tutuklamalar olabilecegi konusunda uyarida bulundugu belirtildi.


Isvicre Disisleri Bakanligi, turizm sezonunun ortasinda vatandaslarina guvenligi icin yaptigi seyahat uyarilarinda bu yil Turkiye'ye ozel yer verdi. Bakanlik, Turkiye icin yayinladigi seyahat uyarisinda, “Turkiye’ye seyahat etmek isteyenler Turkiye’de dusman

olarak gorulup gorulemeyecegi konusunda iyi dusunmeliler“ denildi.

Bakanligin uyari metninde Turkiye’de Olaganustu Hal'in devam ettigine dikkat cekilerek, giris ve cikislarda olusabilecek engellemeler ile mahkeme karari olmadan tutuklamalar olabilecegi belirtildi. Hem Turkiye hem Isvicre vatandasi olan cifte vatandaslarin daha cok tehlike ile karsi karsiya olduklarini belirten bakanlik, Isvicre’nin cifte vatandaslara konsolosluk savunmasi hizmetinin Turkiye’nin Isvicre vatandasligini goz ardi ederek kabul etmemesinden dolayi verilemeyecegine dikkat cekti. Ayrica uyari metninde Turkiye’ye seyahat etmek isteyenlerin bu uyariyi dikkate alip almamasinin kendi karari olacagi belirtildi.


Kaynak:Mynet haber


SohbetClass

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder