24 Eylül 2017 Pazar

Basbakan Yildirim’dan TEOG aciklamasi!

Basbakan Binali Yildirim, “Velilerimizin butcelerini zorlayan, ogrencilerimizi yaris atina ceviren anlamsiz sinav sisteminin yurutulmesini uygun gormuyoruz. Ailelerimiz ve cocuklarimiz rahat olsun” dedi. AK Parti Mamak Ilce Baskanligi 6. Kongresine katilan Basbakan Binali Yildirim, TEOG uzerinden siyaset yapilmaya calisildiginin altini cizerek, ogrencileri yaris atina ceviren sinav sisteminin yurutulmesini uygun gormediklerini belirtti.




AK Parti Mamak Ilce Baskanligi 6. Kongresine katilan Basbakan Binali Yildirim, TEOG uzerinden siyaset yapilmaya calisildiginin altini cizerek, ogrencileri yaris atina ceviren sinav sisteminin yurutulmesini uygun gormediklerini belirtti.

"Simdi TEOG uzerinden siyaset yapacaklar, istismar yapacaklar"

TEOG uzerinden istismar yapilmaya calisildigini belirten Basbakan Binali Yildirim, "Bu ulkede tek bir dikili agaci olmayanlarin, 15 yildir bunca eserlere ve hizmetlere soyleyecek hicbir sozu olamaz. Ana muhalefet partisi sozde adalet yuruyusu yapti, bundan bir sey cikmadi. Ama haklarini yemeyelim, bir sey cikti, bu yuruyuste sag kolunda FETO, sol kolunda PKK, iste cikan bu. Adalet yuruyusunden cikan, boluculerle, darbecilerle kol kola girmek. Simdi TEOG uzerinden siyaset yapacaklar, istismar yapacaklar. AK Parti iktidari olarak vatandasimizin, genclerimizin aleyhine olacak hicbir isin icinde olmadik. Velilerimizin butcelerini zorlayan, ogrencilerimizi yaris atina ceviren anlamsiz sinav sisteminin yurutulmesini uygun gormuyoruz. Ailelerimiz ve cocuklarimiz rahat olsun. Sadece laf uretenler, bu ulkede biz iktidara geldigimizde egitime ayrilan butcenin 11 milyardan 122 milyara ciktigini gorebiliyor mu? Butcemizin 5'te 1'ini egitime ayirdik. 300 bine yakin sinif yaptik. Ogretmen sayisini 1 milyonun uzerine cikarttik. 585 bin ogretmen atadik. Biz hep icraat yaptik, onlar da hep konustu" diye konustu.

"Merak etmeyin, yollari da yapariz, gonullere de yol yapariz"

Ankara'ya son 15 yilda sadece hukumetin yaptigi hizmetlerin tutarinin 60 milyar oldugunu soyleyen Yildirim, "Melih Beyin dedigi gibi eski para ile 60 katrilyon. Helal osun, Ankara daha fazlasina layik. Ankara'yi hizli tirenin baskenti yaptik. Ankara'yi Sivas'a bagliyoruz, 2019'da Ankara-Sivas 2 saat. Ankara-Eskisehir, Ankara-Konya, Ankara-Istanbul ve Ankara-Afyon-Usak'i 2019'da acmis olacagiz. Su anda Ankara'da devam eden projelerimizin tutari 25 milyar. Ankara-Kirikkale cevre yolu istiyorlar, Mamaklilar, biz daha guzelini yapiyoruz, Ankara'dan Kirikkale'ye, oradan Delice'ye kadar yeni otoyol yapiyoruz. Hayirli olsun. Merak etmeyin, yollari da yapariz, gonullere de yol yapariz" seklinde konustu.

"En kisa zamanda Kutludugun Mahallesine dogalgaz gelecek"

Kentsel donusum calismalarindan bahseden Yildirim, "Kentsel donusumde istemeden, arzu etmeden bazi hosnutsuzluklar da olabilir. Ama bunlar gecici rahatsizliklar. Kalici rahatlik icin gecici rahatsizliga da elbette katlanacagiz. Asagida otururken bir arkadasimiz bana pusula verdi. Kutludugun Mahallesi'nde dogalgaz yokmus. En kisa zamanda Kutludugun Mahallesine dogalgaz gelecek" ifadelerini kullandi.



Kaynak:Sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder